Megint újítottam :) Eddig a csirkepaprikást kizárólag babérlevéllel készítettem, és ha nem, akkor csak egyszerűen sóval, borssal és pirospaprikával. Ma gondoltam változtatok rajta. És ez lett belőle :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkecomb,
- két marék lila pereszke,
- 3 közepes fej hagyma apróra vágva,
- 3 kicsi cikk fokhagyma,
- kevés olaj,
- só,
- bors,
- 1 kk pirospaprika,
- két csipet rozmaring,
- egy csipet őrölt köménymag,
Az apróra vágott hagymát a forró olajon megdinszteltem, hozzáadtam a 3 kicsi cikk fokhagymát, a pirospaprikát és felöntöttem vízzel. Hozzáadtam az apróra vágott és előzőleg megfőzött lila pereszkét, a rozmaringot, a köménymagot, a sót, a borsot és végül a csirkecombokat. Bő vízben puhára főztem, majd a végén széles tésztát adtam hozzá és néha megkavarva, hagytam puhára főni. Nagyon finom lett így is, fogok még készíteni ilyent.
De szeretném:)
VálaszTörlésHmmm... gombásan is nagyon szeretném. Meg babérlevelesen is.
VálaszTörlésImádom a csirkepaprikást! Biztos finom lehet rozmaringgal is!
VálaszTörlés