Hozzávalók a tésztához:
- 500 g 405-ös liszt,
- 300 ml langyos víz,
- 1 tasak száraz élesztő,
- 1 kk só,
- 1 kk cukor,
- mortadella,
- házi pizzaszósz,
- karikára vágott fekete olívabogyó,
- sajt,
A lisztet egy keverőtálba
tettem, hozzáadtam a sót, a cukrot, a száraz
élesztőt és jól összekavartam az egészet. Folyamatosan kavargatva
hozzáadtam a langyos vizet, majd finoman összedolgoztam. Letakarva,
meleg helyen hagytam kb. 10 percet kelni, majd finoman átdolgoztam és
ugyancsak letakarva, meleg helyen hagytam még 30 percet kelni.
Utána lisztezett felületen finoman átdolgoztam, kb. 30 %-át félretettem. A nagyobbik részét kinyújtottam és sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem. A kisebbik részéből rudacskákat sodortam, összecsavartam és rácsot formálva rátettem a pizzalapra. a "rácsok" között megkentem pizzaszósszal, rászórtam a kockára vágott mortadellát, a kockára vágott sajtot és az olívabogyót. Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 50 perc alatt megsütöttem.
Utána lisztezett felületen finoman átdolgoztam, kb. 30 %-át félretettem. A nagyobbik részét kinyújtottam és sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem. A kisebbik részéből rudacskákat sodortam, összecsavartam és rácsot formálva rátettem a pizzalapra. a "rácsok" között megkentem pizzaszósszal, rászórtam a kockára vágott mortadellát, a kockára vágott sajtot és az olívabogyót. Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 50 perc alatt megsütöttem.
Húh, de jól néz ki! Nagyon ötletes ez a rácsos megoldás! :)
VálaszTörlés