Hozzávalók:
- 2 marék fagyasztott gomba,
- 1 fej hagyma apróra vágva,
- 20 dkg sertéshús kockára vágva,
- 1 csésze megmosott köles,
- 1 kk pirospaprika,
- 2 ek olíva olaj,
- kevés só,
- tejföl.
A hagymát az olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a gombát, az apró kockákra vágott húst, kicsit kavargattam, aztán hozzáadtam a pirospaprikát, a sót és felöntöttem. Fedő alatt puhára pároltam. Ekkor hozzáadtam a megmosott kölest, öntöttem rá még két csésze vizet és kavargatás mellett puhára főztem. Tejföllel és céklasalátával tálaltam.
Húh, ez nagyon jól hangzik! :)
VálaszTörlésÉs pont olyan finom is :)
TörlésMég sosem ettem kölest, ki kell próbálnom:)
VálaszTörlésNe hagyd ki.
TörlésJól néz ki, szeretem a színes ételeket! Kölest még nem ettem, de kíváncsi vagyok rá. Talán megdézsmálom a papagáj etetőjét:-D
VálaszTörlésIgen Gerdi, én is pont ilyen poénnak vettem eddig, Aztán rájöttem, hogy velem van a baj, nem a kölessel.
Törlés