- 30 dkg liszt,
- 30 dkg cukor,
- 16 dkg vaj,
- 6 tojás,
- 20 dkg darált mák,
- 80 dkg savanykás alma (hámozott, kimagolt állapotban),
- 1/2 tasak sütőpor,
- 1 citrom.
A tojásokat a cukorral habosra kavartam. Hozzáadtam a vajat, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és csomómentesre kavartam. E lisztet összekavartam a sütőporral és apránként a tojásokhoz adtam, majd végül hozzáadtam a darált mákot és csomómentesre kavartam. Egy megvajazott sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. Utána meghámoztam az almákat, kivágtam a magházukat és citromsós vízbe tettem, hogy ne barnuljanak. Amikor kész voltam vele, leszűrtem, hagytam kicsit lecsepegni és ráhelyeztem a masszára. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütöttem. Ez nálam kb. 60 perc volt.
Biztosan nagyon finom volt és hamar elfogyott.
VálaszTörlésAlma és mák? Nagyon jó kis kombináció! Biztosan finom is! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :)
VálaszTörlésHú, de finom lehet! Egyszer megcsinálom.
VálaszTörlésSok sikert hozzá :)
Törlés