Szeretem Donal Skehan receptjeit és most elkezdtem készíteni őket. Most ezt az isteni boros csirkét osztom meg veletek. Nagyon könnyű elkészíteni.
Hozzávalók 4 személyre:- 1 ek olíva olaj,
- 4 csirkecomb,
- 1,5 dkg vaj,
- 15 dkg bacon (én sonkát használtam),
- 2 - 3 cikk fokhagyma,
- 1 nagy hagyma apróra vágva,
- 20 dkg gomba szeletelve,
- 2 csipet kakukkfű
- 450 ml fehér bor (én rozét használtam),
- 200 ml tejföl,
- petrezselyemzöld,
- só,
- bors.
Az olíva olajat megforrósítottam, rátettem a csirkecombokat, sóztam, borsoztam és megforgattam a bőr nélküli csirkecombokat. Donal eredetileg bőröstől készítette, de én mindig megnyúzom őket. Utána kivettem a combokat és félretettem. A maradék olajhoz hozzáadtam a vajat, az apró kockára vágott sonkát és megpároltam rajta az apróra vágott hagymát. Rátettem a combokat, szórtam rá egy kevés apróra vágott petrezselyemzöldet, 2 csipet kakukkfüvet, felöntöttem borral, kicsit még sóztam és fedő alatt 45 -50 perc alatt puhára pároltam. Ezután kivettem a combokat, a gombás, hagymás mártáshoz hozzáadtam a tejfölt, jól összekavartam, majd visszatettem a combokat és hagytam összerotyogni. Donal tejszínt használt, de én azt nem szeretem, mert túl zsíros. Nekem elég a tejföl is.
Nem illik dicsérni a saját főztömet, de ez mennyei. Mentségemre legyen mondva, hogy a Donal receptje :) A bor és a tejföl egy különleges savanykás ízt kölcsönöz a mártásnak, ami nagyon jól passzol a csirkéhez. Próbáljátok ki mindenképp!
Mennyei eledel! Tetszik! :)
VálaszTörlésÖrülök :)
Törlés