Tepsi mérete: 40x29
Ez egy dupla adag. Aki a kis, hagyományos tepsiben süt, az a mennyiség felét készítse el.
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt,
- 4 tojás,
- 30 dkg cukor,
- 1 csomag sütőpor,
- 20 dkg darált dió,
- tej (kb. 250 ml, 1,5%-os).
Hozzávalók a tetejére:
- kevés búzadara (kb. 1 evőkanál),
- barack,
- szilva,
- kevés cukor,
- kevés őrölt fahéj.
A tojásokat a porcukorral
habosra kavartam. Hozzákavartam a lisztet, amelyet
előzőleg összekavartam 1 csomag sütőporral, a
darált diót és annyi tejet, hogy galuska
sűrűségű tésztát kapjak. Ez nekem kb. 250 ml volt. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, tetejét megszórtam búzadarával, ráhelyeztem a cikkekre vágott barackot és szilvát. A szilvákat a lyukas felükkel felfelé tettem a tésztára és minden mag helyébe szórtam egy kis fahéjas cukrot. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem.
De guszta szelet :-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik :)
TörlésNagyon szép lett! S jó gyümölcsös! :-)
VálaszTörlésKöszi Gerdi! Igyekeztem telepakolni, hogy legyen rajta becsületesen :)
TörlésNagyon jó lett és finom így diós tésztával!
VálaszTörlésIgen, a dió az egy nagyon jó hozzávaló. Eddig mindig dió nélkül készítettem, de így sokkal finomabb :)
Törlés