Ebben az a jó, hogy péntek, vagy szombat este elkészítem a tésztát, hagyom reggelig kelni és reggel megsütöm, így reggelire kész is a finom, illatos lepény. Egy csésze hideg tejjel mennyei reggeli, de akár vacsora is lehet belőle. Csomagolni is nagyon jó, tízoraira, kirándulásra.
Hozzávalók:
- 40 dkg fehér liszt,
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 3,5 g száraz élesztő,
- 12 g só,
- 4 dl langyos víz,
- köménymag,
- szecsuáni bors,
- kevés olaj.
A lisztet a dagasztó tálba tettem, hozzáadtam a sót és a porélesztőt és jól elkevertem. Apránként hozzáadtam a langyos vizet és elkevertem a liszttel. Utána letakartam ás nem huzatos helyen hagytam másnap reggelig kelni.
Reggel lisztezett deszkán átgyúrtam, sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengettem a tésztát, tetejét kicsit megolajoztam és megszórtam köménymaggal, majd szecsuáni borssal. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem. Az alja és a széle szép ropogós lett, pont úgy, ahogy szeretem.
Nagyon tetszik! Nyakunkon az iskolakezdés, elrakom a receptet tízóraiötletnek!
VálaszTörlésVárom az eredményt Gerdi! Kíváncsi vagyok mit hozol ki belőle :)
TörlésLátom nálad is elkészült a dagasztás nélküli kenyérlepény :-) Nagyon guszta szeletek, szépen megkelt. Finom lehet az ízesítéssel!
VálaszTörlésMár rég ki akartam próbálni és megláttam nálad a kenyeret, ez adta most a löketet :) Köszi Katalin!
VálaszTörlés