Minden évben készítek pizzaszószt, hogy legyen majd a pizzára és mindig másképp készítem, annak függvényében, hogy mit tudok összeszedni és milyen fűszerhez van épp kedvem. Idén ilyen lett.
Hozzávalók:
- kb. 1,5 kg érett paradicsom,
- 5 db piros paradicsompaprika,
- 5 nagy cikk fokhagyma,
- 3 nagy hagyma,
- 3 babérlevél,
- 2 kiskanál só,
- 1 púpozott kiskanál majoránna,
- 1/2 kávéskanál őrölt bors,
- kevés szalicil.
A paradicsomot megforráztam és meghámoztam. A paprikát kicsumáztam és az összes hozzávalót, a fűszereken kívül betettem a blenderbe és péppé zúztam. Utána feltettem főni, hozzáadtam a fűszereket és néha megkavarva addig főztem, amíg a leve elfőtt és paszta sűrűségű lett. Ekkor levettem a tűzről, belekavartam a kevés szalicilt, üvegekbe tettem, rácsavartam az üvegek fedelét, majd száraz dunsztba tettem másnapig.