Előkészítési idő: 5 perc.
Pihentetési idő: 30 perc.
Sütési idő: 25 perc.
Hozzávalók 1 db. 26 cm átmérőjű pizzához:
- 3/4 bögre fehér liszt,
- 1 evőkanál olíva olaj,
- 100 ml 3,5%-os kefir,
- 1 mokkáskanál só,
- 1/2 mokkáskanál sütőpor.
Hozzávalók a feltéthez:
- 2 evőkanál házi pizzaszósz,
- 1 debreceni szeletelve,
- kevés trappista sajt reszelve,
- 3 csipet oregánó.
Az olajat a kefirrel összekavartam, majd hozzáadtam a sütőporos lisztet és a sót. Kicsit összedolgoztam, majd fóliával letakarva 30 percre hűtőbe tettem pihenni. Utána lisztezett deszkán kerekre nyújtottam, megkentem pizzaszósszal, megszórtam oregánóval, rátettem a felszeletelt debrecenit és rászórtam a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 25 perc alatt ropogósra sütöttem.
Figyelem: vigyázni kell a feltéttel, mert a hús és a sajt is zsíros és ha sok van belőle, akkor "szalonnás" lesz a tészta.
Figyelem: vigyázni kell a feltéttel, mert a hús és a sajt is zsíros és ha sok van belőle, akkor "szalonnás" lesz a tészta.
Eddig számomra ez a legjobb recept. Hamar elkészül, nem kell gyúrni, se keleszteni és finom, ropogós lesz a tésztája. Ez az élesztő nélküli tészta könnyebb a gyomornak is. Nekem most csak trappista sajtom volt, ami elég zsíros, de keveset tettem belőle, viszont jó szárazabb sajtot használni.
Nagyon finom lehetett!!!
VálaszTörlésKöszönöm Mrita!
VálaszTörlésDe jó ez az élesztő nélküli tészta!
VálaszTörlésKi kell próbálni!
Törlés