Hozzávalók:
- 4 nagy tojás,
- 25 dkg liszt,
- 25 dkg cukor,
- 1/2 tasak sütőpor,
- 1 csipet só,
- 100 ml tej (1,5%-ost használtam),
- 10 dkg darált mák,
- 1 üveg kimagolt meggybefőtt.
A tojásokat szétválasztottam, a tojásfehértjékből kemény habot vertem és félretettem. A tojássárgákhoz hozzáadtam a cukrot és habosra kavartam. Utána hozzáadtam a mákot, apránként a tejet és a lisztet, amiben előzőleg elkavartam a sütőport. Hozzáadtam a tojásfehérjét és óvatosan, kanállal beleforgattam. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, rászórtam a kimagolt, lecsepegtetett meggyet és előmelegített sütőben megsütöttem.
Jaj, de finom a meggy mákkal!
VálaszTörlésFinom bizony :)
TörlésSzép lett a piskótád! Elmentem a receptet, hátha jól jön az ünnepekre a mákimádó családomnak ;-)
VálaszTörlésKöszi szépen Csipike, igyekeztem :) Készítsd csak el, mert biztos a siker! :)
Törlés