Nagyon szeretjük a rebarbarát. Az idén ez az első süti, amit rebarbarával készítek. Most találtam ki a receptet, de nagyon finom lett. Tudom ajánlani :)
Hozzávalók:
- 4 egész tojás,
- 25 dkg kristálycukor,
- 20 dkg fehér liszt,
- 5 dkg zabpehely,
- 1/2 csomag sütőpor,
- 2 kk vaníliás cukor,
- 6 ek víz,
- 3 szál rebarbara.
A tojásokat szétválasztottam, a tojásfehérjékből kemény habot vertem, majd félretettem. A tojássárgákhoz hozzáadtam a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra kavartam. A lisztbe belekavartam a zabpelyhet, a sütőport és apránként hozzáadtam a tojássárgához és simára kavartam, hozzáadva közben a vizet is. Utána a tojásfehérjét óvatosan beleforgattam a masszába és sütőpapírral kibélelt formába öntöttem. A rebarbarát megmostam, meghámoztam és 0,5 cm-es karikákra vágtam, majd egyenletesen rászórtam a tésztára. Előmelegített sütőben, lassú tűzön aranybarnára sütöttem.
Jó kis receptet találtál ki! Szépre sült a piskóta!
VálaszTörlésKöszi szépen Gerdi :)
TörlésMég sosem ettem rebarbarát, de a sütid nagyon jól néz ki vele! :)
VálaszTörlésAkkor épp ideje kipróbálni :)
Törlés