Hozzávalók:
- 1 ek. vaj,
- 1 fej hagyma apróra vágva,
- 2 cikk fokhagyma,
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld,
- ½ tk só,
- ¼ tk őrölt bors,
- 3 ek paradicsompüré,
- 50 ml vodka,
- 30 dkg penne (ez a főzés előtti súlya),
- ½ bögre tejföl,
- bazsalikom.
A vajat megolvasztottam, hozzáadtam az apróra vágott hagymát, az apróra vágott fokhagymát és megpároltam (3 - 5 perc). Hozzáadtam az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, a borsot és kétszer, háromszor megkavartam. Utána hozzáadtam a paradicsompürét, összekavartam és 5 percig főztem. Hozzáadtam a vodkát és még 5 percig főztem. Közben enyhén sós vízben megfőztem a durum pennét, leöntöttem róla a vizet és hagytam lecsepegni. A szószhoz hozzáadtam a tejfölt, az egészet a pennére öntöttem, majd megszórtam bazsalikommal. Nagyon finom, a vodka egy különleges ízt ad neki.