Előkészítési idő: 2 perc,
Elkészítési idő 1 perc,
Fagyasztási idő: 3 óra.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 25 dkg sárgadinnye,
- 7 - 8 dkg cukor,
- 200 ml 30%-os zsírtartalmú tejszín.
Díszítésnek:
- csokidarabkák.
A sárgadinnyét megmostam, meghámoztam és 25 dkg-ot apró darabokra vágtam. Betettem a blenderbe, hozzáadtam a cukrot és a tejszínt és 1 percig kavartam. Utána fagyis dobozba öntöttem és 3 órára a fagyasztóba tettem. Tálaláskor rászórtam a csokidarabkákat. Sajnos a tálalás és a dizájn nem valami látványos, mert nincs fagyis kanalam, de az íze kárpótol.
Ezt a parfét gyakorlatilag bármilyen pépes gyümölcsből el lehet készíteni, csak a cukor adagolásra kell vigyázni. Mivel a sárgadinnye édes, csak 7 - 8 dkg cukrot használtam, de egy savanykásabb gyümölcsnél kell a 10 dkg cukor.
Finom lehet, nagyon szeretem a sárgadinnyét! Még sosem csináltam házi fagyit.
VálaszTörlésNekem ez a második fagyim :)
Törlés