Ez egy másik változata a karfiolnak, ahogyan én szoktam készíteni. Nagyon egyszerű és ugyanakkor nagyon finom is!
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol,
- kevés só,
- 2 ek zsemlemorzsa,
- 3 - 4 tojás,
- tetejére reszelt sajt.
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, majd sós vízben félig puhára főztem. Leöntöttem róla a vizet és hagytam lecsepedni. Egy jénai tálat olajjal kikentem (lehet vajat is használni). Megszórtam zsemlemorzsával, rátettem a karfiol rózsákat és kicsit elhelyeztem őket. Ráöntöttem a felvert tojásokat, megszórtam reszelt sajttal és közepes lángon megsütöttem. Igazából pirosra kellett volna sütni, de nem volt szívem csak a színért tovább sütni. Nem mindegy mennyit sűl, a vitaminok miatt.
Nagyon finom, mi is szeretjük.
VálaszTörlésFinom bizony!
TörlésFincsi! Imádom a karfiolt minden mennyiségben! :)
VálaszTörlésNálunk is nagymenő :)
Törlés