- 60 dkg BL 55-ös kenyérliszt,
- 1 csomag száraz élesztő,
- 1 kávéskanál cukor,
- kb. 3-4 dl langyos víz (nekem 3 dl-t vett fel),
- 3 kávéskanál só,
- 4 közepes fej vöröshagyma (felaprítva és olajon megpirítva),
- 3 evőkanál olaj + amennyit felvesz a hagyma pirítása,
- 1 kk őrölt kömény,
- 1 kk pirospaprika.
A lisztet egy dagasztótálba tettem, beleszórtam az élesztőt, a sót, a cukrot, a köménymagot, a pisorspaprikát és összekavartam. Kevés olajon
megpirítottam az apróra vágott hagymát és olajostól együtt hozzáadtam a
liszthez. Jól összekavartam, hozzáadtam a 3 ek olajat, maj a langyos vízzel tésztát gyúrtam belőle. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztettem. Utána lisztezett deszkán finoman átgyúrtam, két részre osztottam, veknit formáltam belőlük és egy éles késsel kicsit bevágtam a tetejüket. Majd sütőpapírral kibélelt kalácsformába tettem. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.
Nagyon guszta és finom lehet! Már kipróbáltam én is a hagymás ízesítéssel pirospaprikát nem tettem bele.Legközelebb kipróbálom én is így.
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Lehet bele tenni nyugodtan, mert finom lesz :)
VálaszTörlés