Hozzávalók:
- füstölt sertésoldalas,
- egy fej hagyma egészben,
- pár cikk fokhagyma,
- krumpli,
- kevés olaj,
- vágott petrezselyemzöld,
- só
Az oldalast megmostam, a hagymával meg a fokhagymával és annyi vízzel, hogy ellepje, feltettem párolni. Mire lefőtt a víz róla, már puha is volt. Utána illik pirosra sütni, de én ezt a műveletet kihagytam.
A krumplit héjában enyhén sós vízben megfőztem. Leöntöttel róla a vizet. 10 másodpercre hideg vízbe tettem, majd meghámoztam. Kockára vágtam és kevés, forró olajon megforgattam, majd megszórtam vágott petrezselyemzölddel. Savanyú uborkával tálaltam.
Mennyei étel!
VálaszTörlésNagy kedvenc nálunk is :)
TörlésÍgy főzve még nem is hallottam, mi sütni szoktuk ropogósra. Én sertést nem eszem, de néha erről lecsipegetem a husit.
VálaszTörlésIgazából sütni szokták, de nekem nem nagyon szabad enni az olajban sülteket, ezért most ezt találtam ki. Én ritkán fogyasztok sertést, inkább a csirke az én eledelem. Ki lehet próbálni így, mert nagyon finom.
Törlés