Hozzávalók a tortillához:
A töltelékhez:
- 20 dkg 000-ás liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 csomag sütőpor
- annyi víz, amennyit felvesz
A lisztet tálba tettem, hozzáadtam a sót, a sütőport és az
olajat. Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrtam.
Befedve 15 percig pihentettem. 16 (kb.) egyforma méretű golyót
formáltam a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra
kinyújtottam. Teflonban, zsiradék nélkül addig sütöttem,
amíg a tészta felhólyagosodott. Ekkor megfordítottam és a másik
felét is megsütöttem. A készeket melegen tartottam tálalásig
(lefedtem egy lábassal).
- grillezett csirkemell,
- piros paprika,
- zöld paprika,
- hagyma,
- paradicsom,
- ketchup.
Az apróra vágott tölteléket rászórtam a tortilla lapra,
tettem rá ketchupot és feltekertem. Lehet különböző
dresszingeket is adni hozzá.