Hozzávalók:
- körte,
- fahéj,
- szegfűbors,
- cukros dzsemfix,
- szalicil a lekötéshez,
- celofán
Leszedettem a (bio, nem vegyszerezett) körtét a
fáról. Megmostam, lehajaztam, négybe vágtam és kivágtam a
magházát. Nagyobb darabokra vágtam és feltettem főni. Hozzáadtam
a fűszereket és kavargatás mellett puhára főztem. Nagyon édes,
aromás körte a miénk, ezért cukrot nem adtam volna hozzá, de a
kilós dzsemfix tartalmaz cukrot is, direkt így van csomagolva.
Ehhez a 6 üvegnyi lekvárhoz hozzáadtam kb. 2 ujjnyit a
csomagból. Összekavartam, hagytam még 5 percig főni, aztán
kiszedtem belőle a fahéjat és jól kimosott üvegekbe tettem. Két
celofán között szalicil módszerrel lekötöttem, majd száraz
dunsztba hagytam kihűlni.
Körtéből még nem főztem dzsemet, de miért ne, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlés